Asigurari LOCUINTE

Clauze suplimentare

Desi acoperirile generale sunt aproximativ identice de la o societate la alta, exista un numar de clauze ce trebuie luate in calcul in momentul in care incheiati o asigurare de locuinta:

1. Bunuri – vorbim de bunurile aflate in locatia asigurata pe care proprietarul le poate asigura, in functie de necesitate. Fie ca e vorba de aparate electronice si electrocasnice, haine, mobila, vesela – bunurile pot fi luate in asigurare;

2. Inundatii in urma spargerii conductelor – multe societati includ din conditii acest risc. Totusi, o serie de companii de asigurare implica acoperirea riscului de mai sus printr-o clauza separata. Clientul are obligatia sa furnizeze suma asigurata la care doreste acoperirea acestui risc.

3. Avarii ale instalatiei de climatizare – vorbim aici despre centrala, calorifere, aparat de aer conditionat si instalatii aferente.

4. Avarii accidentale ale centralei – daune survenite in urma reparatiilor defectuase, ca urmare a greselilor de montare, lipsa accidentala a apei in recipientii sub presiune, suprapresiune, greseli de proiectare, etc.

5. Fenomene electrice – se refera la riscul de supratensiune ca urmare a reparatiilor defectuase efectuate de compania de distributie a energiei electrice sau ca urmare a trasnetelor ce afecteaza reteaua de distributie electrica.

6. Raspundere civila – se refera la daunele produse tertilor. Ca exemplu, spargerea unei conducte ce il inunda pe vecinul de jos este risc acoperit de raspunderea civila.

7. Accidente de persoane – acopera accidentele locatarilor in locatia respectiva;

8. Clauza geamuri – acopera daunele produse exclusiv geamurilor; geamurile sunt acoperite in cazul in care este afectata si constructia in jurul acestuia.

9. Bunuri de valoare – documente, actiuni, obligatiuni, bijuterii, etc; pot fi luate in asigurare cu conditia de a se respecta anumite reguli;