Cine garanteaza despagubiri pentru daune produse de auto fara RCA

Incredibil, dar da, legea din Romania obliga BAAR la acoperirea despagubirilor produse de auto neasigurate cu RCA. BAAR, Biroul Asiguratorilor de Autovehicule din Romania, a preluat anul trecut atributiile Fondului de Protectie a Victimelor Strazii dobandind astfel un loc important pe scena asigurarilor din Romania.
 
Despagubiri auto fara RCA.png

Care sunt situatiile in care BAAR acorda despagubiri?

1. Daune materiale si vatamari corporale provocate de autovehicule neinmatriculate RCA dar care au obligatia de a fi inmatriculate;
2. Daune corporale sau decese de la accidente cu autori necunoscuti (Nu se acopera daune materiale!);
3. Daca in accident una dintre victime a suferit vatamari ce au necesitat mai mult de 60 de zile de tratament se acorda despagubiri materiale cu o fransiza de 500 euro.
 
NU se acorda despagubiri pentru:

1. Auto gasite avariate in parcare;
2. Accidente provocate de biciclisti, pietoni, carute sau orice alt vehicul ce nu are obligatia de a fi acoperit cu RCA;
3. Daune provocate in urma fenomenelor meteo, a gropilor, poleiului, copacilor daramati, etc.
 
Chiar daca exista legislatie ce acopera daunele provocate de autori necunoscuti, abordarea legii este catre victima si nu catre vinovat. Adica toate vehiculele ce au obligatia de a incheia RCA nu pot circula legal pe drumurile publice fara asigurare si vor suporta consecinte legale si despagubiri acordate victimelor daca este cazul.
 
Pentru mai multe detalii ne puteti scrie la office@expert-asig.ro sau ne puteti contacta la telefon 0730.735.560.