Schimbare a tarifelor RCA in luna martie?

Luna martie se anunta a fi cel putin interesanta pentru piata RCA. Viorel Vasile, presedintele Patronatului Roman al Brokerilor de Asigurare-Reasigurare, a declarat intr-un interviu ca soferii disciplinati vor avea de castigat in timp ce soferii ce produc problematici vor trebui sa scoata mai multi bani din buzunar la reinnoirea politei.
 
Noile propuneri de tarifare au fost deja trimise la ASF de catre asiguratorii cu drept de emitere RCA. Se asteapta o eventuala recalculare a companiei de audit angajata de ASF si aprobarea tarifelor.

schimbare-tarife-RCA.png

In perioada ulterioara impunerii pragului tarifar maxim de catre ASF asiguratorilor s-a inregistrat o concentrare mai mare a politelor RCA spre companiile ce au dovedit seriozitate si rapiditate in rezolvarea dosarelor de dauna. Astfel, primii doi asiguratori de pe piata au cumulat peste jumatate din numarul total de prime la nivel national, fata de o treime cat inregistrasera in 2016.
 
Se pare ca, in sfarsit, piata RCA din Romania cunoaste stabilitate. Primele vor avea, cel putin  in viitorul apropiat, sa recompenseze soferii disciplinati si sa-i “mustreze” pe cei problematici prin mici fluctuatii ale tarifelor de baza. Companiile cu istoric incapatanat in acordarea despagubirilor sunt tinute “din scurt” si se misca rapid, service-urile cu tenta de frauda dispar usor de pe piata iar legislatia este puternic orientata spre binele consumatorului.
 
Sa speram ca lucrurile vor continua sa evolueze pe acest trend pozitiv! Pentru mai multe detalii ne puteti scrie la office@expert-asig.ro sau ne puteti contacta la 0730735560.