Din ce in ce mai multi romani incheie asigurari PAD

Polita de Asigurare Impotriva Dezastrelor Naturale (pe scurt PAD) a cunoscut in 2017 o crestere semnificativa fata de anul 2016. Luna octombrie, ca exemplu, a inregistrat o crestere de 5.73% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Principalele motive ale acestei cresteri sunt numeroasele dezastre naturale aparute pe teritoriul tarii dar si cererea din ce in ce mai mare pentru asigurarile facultative de locuinta care sunt oferite doar la pachet alaturi de polita PAD.

In prezent, gradul de acoperire a locuintelor la nivelul Romaniei prin polita PAD este de aproape 19%. Regiunile cele mai asigurate sunt Bucuresti (38%), Ilfov (34%) si Timis (29%). La polul opus se situeaza Olt, Mehedinti si Gorj (8%).

asigurari-PAD.png

Doamna Nicoleta Radu, director PAID, declara ca este o veste extrem de buna existenta acestui trend crescator in ceea ce priveste subscrierea asigurarilor de locuinta. Totusi, acoperirea de nici macar 20% nu este nici pe departe suficienta pentru o tara cu un nivel ridicat al riscurilor catastrofale (cutremur, inundatii si alunecari de teren) cum este Romania. In aceeasi declaratie, doamna director a PAID spunea: „Important este si ca aceste cresteri vin intr-o perioada in care nu au fost inregistrate evenimente catastrofale, ceea ce inseamna ca cei care au incheiat polite PAD au facut-o din convingerea ca este o protectie de care au nevoie, indiferent de realitatile imediate”.

Daunele platite sunt si ele in crestere, luna octombrie avand un avans de 48.7% fata de septembrie anul curent. Cauzele principale ale dosarelor de dauna au fost alunecarile de teren din Valcea, Arges, Buzau si Vrancea.

Inundatiile au afectat, nu mai putin de 19 judete: Vrancea, Vaslui, Buzau, Bacau, Suceava in Moldova, Valcea, Arges, Prahova, Ilfov, Galati, Teleorman in Muntenia, Caras Severin si Timis in Vest, Alba, Bihor, Hunedoara, Harghita in Transilvania, Maramures in Nord si Tulcea in Dobrogea.

Au fost acordate in Vaslui, Buzau si Galati daune produse ca urmare a cutremurelor.

Polita de asigurare obligatorie are o acoperire extrem de limitata, pana la suma de 20.000 de euro pentru locuintele contruite din materiale tratate termic si pana la suma de 10.000 de euro pentru locuintele din materiale netratate termic. Riscurile acoperite sunt EXCLUSIV cele enumerate mai sus.

Pentru acoperire suplimentara impotriva vijeliilor, uraganelor sau a altor fenomene atmosferice, impotriva incendiilor, furtului sau chiar a vandalismului, trebuie sa incheiata o polita de asigurare facultativa a locuintei ce poate inclusiv mari valoarea asigurata pe riscurile catastrofice de la limitele impuse de PAD pana la valoarea reala a bunurilor.

Pool-ul de Asigurare Impotriva Dezastrelor Naturale (PAID) este o societate de asigurare cu capital privat formata din asocierea companiilor de asigurare de pe piata romaneasca pentru asigurarea obligatorie a locuintei (PAD) si a aparut in 2009. Aceasta respecta normele legii 260 aparuta in 2008.

Pentru mai multe informatii, oferte sau pentru încheierea oricarui fel de asigurari ne puteti contacta la 0730 735 560 sau ne puteti scrie la office@expert-asig.ro.